tiistai 7. toukokuuta 2019

Maanantain maku.

7. toukokuuta 2019. Tiistai.


Kello on 4.45. Lähiseudun kukotkaan eivät ole vielä kerenneet pieraista. Herätyskello, tuo paholaisen keksintö, karjaisee tärykalvoja puhkovan serenadin. Helvetinperkeleenperse. Tässä tiistaissa on maanantain maku. Ryhävalaan mallinen mies avaa silmänsä. Hoipertelee vessaan. Peilistä katsoo vanha keskivartalolihava setämies. Silmäpussit näyttävät naapurin Pentin viikonloppueväskasseilta ja roikkuvat niiden toisten kassien kanssa samalla tasolla. Juna on myöhässä. Kioskilta ei saa odotellessa hyvää kahvia. Täti osoittelee Juhlamokkatermaria ja hymyilee silmiäsärkevästi. Istumapaikka löytyy, mutta viereen istuu herrasmies, joka tuoksuu vahvasti rikkaalta elämältä. Jos mies olisi ehtinyt syödä aamiaista, niin se kuplisi ikävästi ruokatorvessa.


Aamuliikunta suoritetaan juoksemalla metrolle. Repun sisältö leviää juostessa katuun. Omaisuutta kerätessä metron ovet sulkeutuvat. Perävalot vilkuttelevat iloisesti keskisormeaan.  Mies jää tuijottamaan puhelintaan etsien ruudulta piristystä. Sitä ei löydy. Uutisvirrasta päätellen maailma on rikki. Henkinen pefletti on märkä ja hikinen. Tämä päivä ei nyt oikein lähde.


Pelastava enkeli saapuu tuoden tuopillisenkahvia. Lämmin juoma nostaa mielialaa. Mies alkaa hymyillä. Ehkä tästä vielä tulee jotain. Elämässä on kuitenkin paljon asioita hyvin. On tärkeitä ihmisiä, mukava työ, hienoja harrastuksia ja kahvituoppikin on taas puoliksi täysi. Jossain on joku joka ajattelee lämmöllä. Tosin ehkä unissaan. Negatiivinen kierre katkeaa. Asiat järjestyvät. Illalla ryhävalas käy lenkillä ja tekee ruokaa, jottei pääse liikaa laihtumaan. Laittaa puhelimen pois ja on läsnä. Elämä voittaa. Ällöpositiivisuus nostaa päätään hapuillen. Yksisarvisetkin päästelevät taas estoitta sateenkaarenvärisiä kaasupilviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti