perjantai 10. toukokuuta 2019

Eläkeläisen rytmi.


10. toukokuuta 2019. Sunnuntai.


Ryhävalaan mallisella miehellä on virkeän eläkeläisen vuorokausirytmi. Kellon ei tarvitse soida viideltä, koska päähenkilömme herää puoli tuntia ennen. Katsoo peiliin ja nyökkää hiljaa naamakarvaiselle, keskivartalolihavalle keski-ikäiselle miehelle, joka sieltä tuijottaa. Ostaa rautatieasemalta pahvikahvin tietäen, että se on turha epäekologinen hyödyke. Tänä aamuna mokka tulee kuitenkin tarpeeseen.


Työpaikallaan ryhävalas aloittaa päivänsä seuraavalla keskustelulla taksifirman kanssa: "Huomenta. Oottelen täällä taksia. Hakuaika 6.40. Ei o näkynyt." "Huomenta. Ootappa, alan selvitellä asiaa." - linja jää auki... "MITÄ HELVETTIÄ TÄÄLLÄ ON TAAS TEHTY, EIHÄN TÄLLAISTA AUTOA OLE EDES OLEMASSA." -Ainakin keskuksen täti ottaa päähenkilömme tosissaan. Mies nieleskelee naurun kyyneleitä kuunnellessaan asiakaspalvelijan keskustelunjatkoa.


Perjantai tuntuu tänään maanatailta. Olo on puolitehoinen. Niitä pieniä hyviä asioita on haasteellista palauttaa mieleen. Niitä on kuitenkin paljon. Asiat rullaavat eteenpäin ja mies rullaa niiden mukana. Tai enemmänkin valuu. Tuntuu siltä, kuin viime aikoina ja varsinkaan tänään mihinkään ei voisi itse vaikuttaa. Se turhauttaa. Ryhävalas päättää illalla treenata päänsä tyhjäksi. Aloittaa vaihteeksi itsensä määrätietoisen kouluttamisen kohti kaskelotin mittoja. Palauttaa samalla hieman itsekunnioitustaan. Tietää että illalla saa unta. 


Vanhat kiukkuiset ukot menevät nukkumaan iltakahdeksalta. Mies aikoo tehdä samoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti