maanantai 27. toukokuuta 2019

Ahdistus


27. toukokuuta 2019. Maanantai.

Ryhävalaan mallinen mies on viime aikoina ollut ahdistunut. Maailmasta tihkuu liikaa informaatiota. Kevään vaalit ovat saaneet ne kaikkein likaisimmat interwebin kukkaset puhkeamaan ja suoltamaan kaikkein niljaisimmatkin väärinymmärryksensä ulos kaikkien nähtäville. Päähenkilöllemme tihkuu vähän oksennusta suuhun silmäillessään uutisvirtansa kommenttiraitaa. Mikään kupla ei tunnu olevan tarpeeksi tiivis. On ikävä aikaa, jolloin ei ollut koko ajan tavoitettavissa. Ikävä myös sitä ettei tiennyt niin paljoa kanssaihmistensä elämästä ja ajatuksista.

Poikkeuksen tekee juuri voitettu jääkiekon maailmanmestaruus. Se tapa millä joukkue voitti. Hieno kasvutarina altavastaajasta maailman parhaaksi. Kerrankin näkee paljon positiivisia uutisia. Melkein. Keskustelussa muistetaan kuitenkin kaivaa esille kaikki ne, joiden mielestä väärä joukkue voitti tuomaripelillä ja vahingossa. 

Ryhävalas löytää kaavan. Interwebin ihmisperseet nauttivat tuomitsemisesta. Jääkiekkojoukkue tuomittiin ennen kisoja huonoimmaksi joukkueeksi ikinä. Hallitus, jota ei ole vielä muodostettu, haukuttiin läpipaskaksi jo ennenkuin neuvottelut käynnistyivät. Onneksi ennustukset eivät aina toteudu. Aika näyttää toteutuuko jälkimmäinen. 

Mikä siinä ennakkoluuloisuudessa ja pahimman mahdollisen odotuksessa onkin niin kiehtovaa? Kuinka moni odottaa kiimassa, suupielet kuolaa valuen, pääsevänsä sanomaan maagiset sanat: "Mitäs minä sanoin?" Tuskin kukaan odottaa pääsevänsä mehustelemaan väärässä olemisella. 

Pitäisikö joskus vaan nauttia elämästä? Tunkea ne ennakkoajatuksensa Herra Hakkaraisen matkalaukussa Brysseliin ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Elämä on joukkuepeliä. Ryhävalas pitää kiinni omastaan. Aikoo pitää joukkueestaan ja itsestään huolta. Kuulua voittajiin. Vähentää somekuplansa vilkuilua ja olla hankalammin tavoitettavissa. Ahdistua maailmasta ja ihmisistä hieman vähemmän.

Älkää siis ihmetelkö jos päähenkilöstämme ei hetkeen kuulu somessa. Ryhävalas on omiensa parissa tekemässä juuri sitä mikä sattuu sillä hetkellä tuntumaan hyvältä idealta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti