maanantai 18. syyskuuta 2017

Tanssista ja miekkailusta


18.9.2017. Maanantai.

Ryhävalaan mallisen miehen viikkoon mahtui kaksi urheiluntapaista suoritusta. Kaksi paluuta. Tiistaina päähenkilömme raahasi ruhonsa miekkailusalille. Huomasi olevansa antibioottikuurin johdosta joltisenkin huonossa kunnossa. Puhisi maskinsa alla ja yritti hien täyttämien silmiensä takaa tähdätä vastustajaan. Osui maalinsa lisäksi seinään, lattiaan ja omaan varpaaseensa. Miekkailu sujui siis kuin tanssi. Verrattaen kankeasti. Hauskaa oli. Päätös satsata pitkästä aikaa tällä kaudella useampaan kilpailuun vahvistui. 

Tänään oli sitten vuorossa tanssi. Enää miestä ei pelottanut. Ainakaan ihan niin paljoa. Sali näytti päähenkilön mielestä pienemmältä kuin viimeksi. Muut osallistujat yksisarvisten sijaan lähes tavallisilta ihmisiltä. Syksyinen ilta oli kuulas ja leppeä. Peilistä katsoi pelokkaan marsuntapaisen eläimen sijaan parrakas keski-ikäisen miehen oloinen otus. Tanssislangista ryhävalaanmallinen mies ei edelleenkään ymmärtänyt mitään. No kaikkea ei voi heti tajuta.

Ohjelmassa oli tango. Tuttu tanssi elokuvista. Argentiinassa sitä tanssitaan ruusu suussa jämäkästi ja tulisesti. Ruotsinlaivalla naula päässä ja hieman harkitummin liikkein. Ryhävalaan mallinen mies halusi olla se ensimmäinen noista kahdesta. Perusaskellus sujui yksin harjoitellessa hyvin. Mies näki itsensä jo salskeana, pitkänä ja uljaana pyörimässä pitkin lattiaa. Sitten tanssi kohtasi tiistain miekkailuharjoituksen. Ryhävalas astui määrätietoisesti kauniin parinsa varpaille. Hitto. Tanssia ja miekkailua yhdistää näemmä keskittyminen. Jaloilla, käsillä, rytmillä ja esteillä, kuten seinillä, on tapana sotkeentua toisiinsa ajatuksen harhaillessa. Seurauksena on kivuliaita osumia ja kolauksia ylpeydelle.

Päähenkilömme huomasi kuitenkin oppivansa nopeasti. Pian perusaskeleet sujuivat parinkin kanssa. Tavaraa tuli kuitenkin koko ajan lisää. Käännöksiä ja pyörähdyksiä. Ryhävalaan mallinen mies ei kuitenkaan häkeltynyt. Huomasi oppivansa. Nauttivansa uusista liikkeistä. Ruusua ei suussa näkynyt. Kieli sensijaan pysyi tiukasti hampaiden välissä. Tanssikumppanin kehut lämmittivät. Puna kohosi kasvoille. Kylmä hiki vaihtui lämpimään ilon tunteeseen. Oppimisen riemuun. Ihminen elää positiivisesta palautteesta.

Pois käveltiin käsi kädessä. Yhteinen harrastus on hieno asia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti